fb fermentation

מרפאת סינרג’י מזמינה אתכם לסדנת כבישת ירקות (כרוב, לימון ,מלפפון),הכנת משקאות מותססים וגבינת שקדים, עם הסבר על האיכויות הבריאותיות של מזון מותסס ופרוביוטיקה, בדרך של הכנה ביתית.
טכניקות לכבישת מזון היו מוכרות כבר בתרבויות קדומות, הן כדרך לשימור מזון והן כדי להפיק סגולות מרפא מהמזון הכבוש. תהליך הכבישה או ההתססה שימש במגוון רחב של מזון, כמו יין (ענבים או פרות אחרים), בשר, מוצרי חלב וירקות.
מה זה מזון כבוש?
מזונות שעברו תהליך תסיסה על ידי חידיקים אנאירוביים שונים (ללא נוכחות חמצן). בתהליך זה החיידקים הפרוביוטים מפרקים את הסוכרים וכך נוצרות תרכובות של חומצות לקטיות- החומר שבעצם “כובש” את המזון, ומעלה את הערך שלו לתוצר עשיר באנזימי עיכול, בויטמינים (במיוחד ויטמינים ממשפחת B) ומשפר את איכות החלבון.
למזון כבוש יש יתרונות בריאותיים רבים, במיוחד במערכת העיכול ומערכת החיסון. הוא מכיל כמות גדולה של חיידקים פרוביוטיים ידידותיים, הרבה יותר מאשר בקפסולה של תוסף תזונה. זוהי דרך זולה וטעימה לשלב מזון פרוביוטי לכל בני המשפחה: תנוקות, ילדים, מבוגרים וקשישים.
בסדנה נדגים שיטות שונות של התססה, תוך שימוש במלח וללא מלח.
בסדנה נלמד להתסיס ירקות ,דגנים ואגוזים. נלמד גם להכין גבינת שקדים ומשקאות, כולל המשקה הידוע בכינויו “המחייה” (rejuvelac),וכמובן הכל ילווה בטעימות.
הסדנה תתקיים ביום שלישי 26 לינואר ב 20:30 במרפאת סינרג’י – רח טבנקין 20 רעננה.
עלות השתתפות: 55 שח, מותנה בהרשמה מראש –
052-555-6418
או השאירו פרטיכם ונחזור אליכם:

נשמח לראותכם: